Waarom een sitemap voor bezoekers?

Voor bezoekers is een sitemap een soort overzicht van alle pagina's op jouw website. Deze sitemap zorgt ervoor dat je bezoekers de weg niet kwijtraken en/of de weg weer snel kunnen vinden. Wanneer ze deze pagina bezoeken, kunnen ze snel zien hoe de website in elkaar zit en waar ze wat kunnen vinden. Een sitemap fungeert eigenlijk als een soort zoekfunctie voor bezoekers. Op deze wijze kunnen ze makkelijk de weg vinden, makkelijk alle pagina's vinden die voor heb van belang zijn. Vaak wordt een linkje opgenomen in de footer, dat is helemaal onderaan de website op de eerste pagina zodat bezoekers dit goed kunnen zien. 

Waarom een sitemap voor zoekmachines belangrijk is

Zoekmachines zijn eigenlijk heel belangrijk voor jou en voor je website. Je hebt net gelezen bij de sitemap voor de bezoekers dat deze bedoeld is om de weg te kunnen vinden voor bezoekers. Je kunt je wel bedenken dat zoekmachines een andere route volgen op de website dan een bezoeker. Een zoekmachine wil eigenlijk in één oogopslag kunnen zien welke pagina-titels er op een website staan. Daarnaast leest de zoekmachine nog iets, de pagina omschrijving of meta tekst. Deze meta tekst vertelt de zoekmachine in een notendop waar die pagina over gaat. Het is dus van groot belang dat niet alleen je pagina titel de lading dekt, maar dat ook je meta tekst omschrijving de lading moet dekken. 

Google, Bing en andere zoekmachines hebben een speciaal soort bestandje nodig dat een xml - sitemap wordt genoemd. Ook deze website heeft zo'n xml - sitemap om het de zoekmachines makkelijk te maken. Dus voor een optimale vindbaarheid is een sitemap en een xml - sitemap van groot belang.

Main menu

Hidden menu

Copyright © 2009 - 2020 - Ero-site.nl